Wedstrijdroeien

Als wedstrijdroeier, kom je voor je vereniging uit op de nationale klasserende wedstrijden. Deze wedstrijden vinden voornamelijk plaats in Amsterdam en Zevenhuizen, waar de 2km roeibanen zich bevinden. Op deze wedstrijden kom je roeiers tegen die nog geen jaar roeien, maar ook de top van Nederland. Roeiers die EK’s en WK’s starten. Als wedstrijdroeier is roeien niet meer je hobby, het is je passie, het is je leven. Elke dag staat er een training op het programma. Dit kan betekenen dat je om 6 uur je bed uit moet, of dat je dat ene feestje om 21u30 al moet verlaten, zonder alcohol gedronken te hebben, terwijl de rest nog lekker door feest.

Wedstrijdroeien betekend offers maken. Maar je krijgt er veel voor terug, wat niemand je ooit nog afpakt. Natuurlijk; je wordt sterk en je krijgt een topconditie. Maar ook werk je aan je karakter, je doorzettingsvermogen, je kan dingen bereiken waarvan je niet wist dat je het kon. En dit kan je doen alleen in de boot, maar ook in een team. Samen trainen, samen huilen, samen lachen, samen winnen! Het creëert een band voor de rest van je leven.

Wedstrijdroeiers Dudok
Zarah en Melissa op de Varsity
Wedstrijd 2x
Maarten (boeg) en Sander (slag)

Ben jij bereid er 100% voor te gaan? Bij ons wordt er samen met jou gekeken naar je ambities, een trainingsschema en een ploeg met coach. Laat jij zien wat je waard bent en zet je jezelf, en daarbij onze vereniging, op de kaart; dan zorgen wij voor mooi roei/trainmateriaal voor jou, een eervolle vermelding van jouw prestatie en huldiging op onze vereniging!