Competitieroeien

Competitie roeien is een recreatieve manier van roeien die je zo intensief kan maken als je zelf wil. Competitieroeiers trainen minder intensief dan wedstrijdroeiers. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe vaak je wilt trainen, dit zorgt voor gezelligheid op zowel het water als aan de bar.

Samen met je coach en ploeg probeer je jezelf te verbeteren en ga je in de boot steeds harder en harder. Met als doel natuurlijk de rest van competitie roeiend Nederland te verslaan.

Competitie roeien gebeurt in diverse typen boten. Je begint in een C4+, een lekkere stabiele boot waar je goed de basis in kan leren. Wanneer het goed gaat wordt meestal de C4+ ingeruild voor een gladde boot. Deze zorgt voor veel meer uitdaging en je kan ook aanzienlijk harder gaan.

Ouderjaars comeptitieploeg Dudok
Ruud en Melissa aan de start op de Bosbaan
Competitieploeg Dudok

Wat het competitie roeien zo uniek maakt is natuurlijk de combinatie van roeien en feesten. Gedurende het seizoen zijn er dan ook altijd feesten na de wedstrijden bij de verschillende verenigingen.

Ben jij iemand die graag wil sporten op eigen niveau, mee gaat naar de competities door het land en ook graag wat drinkt? Bij ons ben je zeker van mooi trainingsmateriaal en kan je rekenen op gezelligheid. Daarbij hebben de mensen in de ploegen dezelfde ambitie, waardoor jullie samen de verschillende competities af kunnen gaan.