ZRB 2017

Op zaterdag en zondag zijn onze wedstrijdroeiers van start gegaan op de ZRB bij Vidar.

Op zaterdag zijn Patrick en Dennis van start gegaan in de skiff in het B1x veld. Dennis ging als eerste van start. Hij pakte meteen de leiding in zijn voorwedstrijd en wist met 07:41,30 als eerste over de finish te komen. Hij plaatste zich daarmee voor de A-finale.
Patrick ging daarna van start. De eerste kilometer was zeer spannend met een echte strijd om de eerste plaats. Met 07:54,85 kwam Patrick als tweede over de lijn en plaatste zichzelf voor de B-finale.

Bij de B-finale ging Patrick erg sterk van start om te proberen voor aan in het veld te gaan liggen. Deze plek wist hij 700 meter vast te houden waarna hij werd ingehaald. Met 08:11,68 kwam hij als 3e over de finish.

De A-finale hing bij Dennis goed. Hij wist zijn tegenstander van Argo na 1km in te halen voor de tweede plek. Hij kwam met 07:32,52 over de lijn als 2e. Een goede prestatie!

Op zondag gingen eerst Patrick & Dennis van start in de dubbeltwee, gelijk in de A-finale. Ze wisten als tweede uit de start te komen met een paar seconden achterstand op de nummer 1. In de laatste 500 meter wisten ze 3 seconden terug te varen naar de nummer 1. Met een spannende slotfase kwamen ze net 1,45 seconden te kort. Met 07:03,89 kwamen ze als tweede over de finish.

Sander & Maarten gingen later op de dag van start. Voor de lichte pikken was het ook gelijk de A-finale. Een misshaal bij de eerste halen van de race kostte ze een hoop snelheid. Met een achtervolgingsrace kwamen ze met 07:37,30 als 3e over de finish.

Met dank aan Sander en Casper voor de fotos!

About the author