Westelijke Regatta 2017

Tijdens de Westelijke Regatta zijn Patrick, Dennis en Sander & Maarten gestart. Op zaterdag was het eerste beurt aan Patrick & Dennis in de dubbeltwee, gevolgd door Sander & Maarten in de lichte dubbeltwee.

Patrick & Dennis gingen van start in een spannende voorwedstrijd. Ze hadden een spannende strijd om de 2e plek met een ploeg uit Portugal. Op de 1000m en 1500m lagen ze met een paar tienden voor. Met een 2e plek konden ze zich plaatsen voor de A-finale. Maar net voor de finish wisten de Portugezen ze in te halen. Patrick & Dennis kwamen met 07:09,07 als 3e over de finish.

Sander & Maarten gingen later op de middag van start in de A-finale van de lichte beginner dubbeltwee. Ze kwamen als 4e uit de start en lagen dicht bij een ploeg van Aegir doordat zij een snoek sloegen. Het bleek zeer moeilijk om door de golven te komen waardoor ze niet verder kwamen dan de 4e plek. Ze kwamen over de finish met 07:27,49.

Op zondag gingen Patrick en Dennis van start in de skiff. Ze moesten ook nog eens in dezelfde voorwedstrijd starten! Dennis pakte gelijk de leiding. Patrick kwam helaas slechter uit de start en ging de achtervolging aan vanuit de 5e positie. Na de 1000m wist Patrick een tegenstander van de Maastrichtsche in te halen en kwam vervolgens als 4e over de lijn met 07:53,51. Dennis plaatste zich voor de A-Finale met 07:28,50!

Bij de A-Finale waren de rollen helaas omgedraaid. Na 500m liep het veld een beetje uit elkaar en lag Dennis op de 4e plek. Met nog een spannende strijd met Asopos werd Dennis 4e met 08:08,17!

 

About the author