Locatie & Faciliteiten
De C.R. & Z.V. Dudok van Heel is gelegen in het centrum van Breda en is onderdeel van de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Het botenhuis ligt aan de singel van Breda vanuit waar het 100 meter roeien is naar de Mark. De Mark is een relatief brede maar toch ook zeer rustige rivier, waar men al snel 10 kilometer kan roeien zonder enig obstakel tegen te komen. Voor skiffeurs en mogelijk ook een 2x is het mogelijk om de singel rond te varen. Dit is een route van ongeveer vier kilometer, maar op sommige momenten erg smal en dus alleen voor ervaren skiffeurs.

Toegang tot het terrein
Het feit dat Dudok zich op het terrein van de KMA bevindt heeft zo zijn voor en nadelen. Helaas is het niet mogelijk om zonder aankondiging het terrein op te gaan. Dit betekend in de praktijk dat alle deelnemers en aanwezigen van een trainingskamp van tevoren aangemeld dienen te worden. Wel betekend dit dat al het meegebrachte materiaal binnen de KMA zeer veilig is. Ook is er voldoende parkeergelegenheid op de KMA om de botenwagen bij het botenhuis te parkeren gedurende het weekend.

Coaching
Doordat er niet langs de gehele lengte van de Mark fietspaden aangelegd zijn, is het niet mogelijk om op de fiets een ploeg te coachen. Dit is bij Dudok opgelost door gebruik te maken van coachboten. Deze bootjes zijn voorzien van een sterke motor die zelfs de snelste ploegen bij kan houden en hebben indien nodig ook een sterke lamp waardoor ook in het donker getraind kan worden.

Indien de coaches dit wensen kan er een beamer en een wit scherm geregeld worden zodat filmmateriaal bekeken en besproken kan worden.

Langs de gehele rivier is afstandaanduiding te vinden. Deze gaan per 100 meter. Ook is er op het Markkanaal, ongeveer 4,5 kilometer roeien vanaf Dudok, een 2K baan aangegeven. Deze baan is één rechte baan en de afstanden zijn per 500 meter aangegeven aan de hand van grote witte borden met de afstand erop.

Kajuit
Dudok heeft een van de meeste traditionele kajuiten van roeiend Nederland. Hier is de vereniging dan ook er trots op. Toch is deze kajuit relatief klein. Voor besprekingen en dergelijke kan er dan ook een lokaal op de KMA geregeld worden. In de kajuit is het mogelijk om koffie en thee te krijgen. Er zijn altijd ook andere versnaperingen aanwezig (frisdrank en chocoladerepen zoals Mars en Snickers) hoewel deze versnaperingen wel geld kosten. De koffie en thee wordt u gratis aangeboden

Tarieven & capaciteit trainingskamp
Voor de tarieven omtrent het trainingskamp kunt u contact opnemen met eb.crzvdudokvanheel@gmail.com.

Dudok van Heel is een kleine vereniging en onze kajuit is ook zeker niet de grootste. Dit betekend dat wij niet oneindig grote trainingskampen kunnen faciliteren. Heeft u interesse om langs te komen? Informeer dan ook voor de mogelijkheden omtrent het aantal roeiers bijeb.crzvdudokvanheel@gmail.com.

Verenigingen die onlangs op Dudok waren voor een trainingskamp
Vroeger kwamen er geregeld bondsploegen op Dudok om de laatste voorbereidingen te treffen voor een belangrijk evenement (Wereldbeker, EK, WK en zelfs Olympische Spelen). Helaas was het jarenlang stil, en stelde Dudok deze mogelijkheid niet meer open. Dat is nu veranderd. Dudok houdt zijn deuren open, en dat merken we. Steeds meer verenigingen weten Dudok, en het water van de Mark, te vinden. Onlangs waren U.S.R. Triton, W.S.R. Argo, D.R.V. Euros, Project 2020, en K.S.R.V. Njord te gast, en het is hen zeer goed bevallen. We gaan hen in de toekomst absoluut vaker zien. Bent u met uw vereniging de volgende?