Proteus – Eretes in ’t Lang

Tijdens Proteus-Eretes in ’t Lang & – in ’t Kort zijn Merel & Sonja, Freek & Joris en Ruud & Melissa van start gegaan. Alle 3 de ploegen gingen de strijd aan met de afstand van 4,5km.

Merel & Sonja gingen op zaterdag van start. Met voldoende support van de zijkant hebben ze naar eigen zeggen een zware race gevaren. Ze kijken terug op een mooie race waarin beter is gevaren dan de voorbereidende trainingen. Ze voeren hun eigen race waarin ze inspeelden op de oplopende tegenstand. Ze kwamen over de finish met 20:50.9!

Op zondag was het eerst de beurt aan Freek & Joris. Hun eerste wedstrijd van het seizoen! De eerste helft was het een spannende race met Skadi die aan het inlopen was. Maar Freek & Joris trapten stevig door en Skadi viel weer terug. Vlakbij de finish was er helaas een aanvaring met een ploeg van Laga die moest uitwijken voor een ploeg van Orca die een gebroken stuurtje had. Al met al hadden ze een lekkere eerste race gevaren en kwamen ze met 18:49,4 over de finish, goedvoor een tweede plaats!

Later op de dag was het de beurt aan Ruud & Melissa in de mix dubbeltwee. Door ziekte tijdens de voorbereidende trainingen beloofde het een zware race te worden. Het was lastig varen met de wind en de golven. Ze kwamen met 20:32.8 over de finish. Nu hopen op een goed herstel voor bij de eerstvolgende wedstrijd!

Allz Dudok!

About the author