NSRF 2017

Dat was het dan, onze wedstrijdroeiers hebben het seizoen weer afgesloten tijdens dePhocas Jupiler / NSRF Slotwedstrijden & NSK Roeien. Twee dagen roeien en daarna lekker feesten.

Op zaterdag was er eerst actie in de dubbeltwee. Eerst Sander & Maarten in het LB 2x veld en daarna Patrick & Dennis bij de B 2x.

Voor onze lichte dubbeltwee was het een zware race. De verwachtingen werden niet gehaald, met 07:48,60 kwamen ze niet door de voorwedstrijd heen.

 

 

Patrick & Dennis hadden meer succes. Ze wisten de voorwedstrijd te winnen met 07:12,89. Een strakke tijd voor een plaats in de finale!
De spanning in de finale was om te snijden. Ze kwamen als vierde uit de start, met maar een kleine afstand op de rest. Bij de 1000m wisten ze twee ploegen in te halen en lagen ze op de tweede plaats. Op de hielen van de nummer 1. Met een prachtige tijd van 07:00,11 kwamen ze uiteindelijk als 2e over de lijn.

Op zondag was het eerst de beurt aan Melissa in een combi 4 met Odin. Zij gingen van start in het pittige DE 4x veld. Met waardige strijd kwamen ze uiteindelijk met 07:34,34 over de finish. Helaas niet genoeg voor een plaats in de finale.

Vervolgens gingen Sander en Maarten van start in de skiff. Net als tijdens de Orca Slotwedstrijden was het doel een goede tijd neerzetten.
Maarten kwam in zijn voorwedstrijd over de finish met 08:24,59. Sneller dan twee weken geleden, maar niet genoeg voor de finale. Sander finishte met 08:31,41. Ook voor hem een snellere tijd, maar ook niet genoeg voor de finale.

De dag werd voor Dudok afgesloten bij de E 4x. Patrick en Dennis gingen samen met Jorrit (Argo) en Jeroen (Thta) van start. Zij gingen strijden in de nieuwe 4, Carel Sellmeijer!
Deze combi ploeg wist in de voorwedstrijd te finishen met een strakke 06:28,71. Een snelle tijd, maar helaas niet snel genoeg voor een plek in de finale.

De dag werd afgesloten met een BBQ van MSRA Odin. Met eten, drinken en een bandje werd het seizoen in stijl afgesloten!

Volgend seizoen verschijnt Dudok van Heel weer aan de start!

Allz Dudok!

About the author