C.R.&Z.V. Dudok van Heel

Langstrecken Regatta “Grüner Moselpokal”

Dit weekend was het weer zover, de Langstrecken Regatta “Grner Moselpokal”. De race op de Moezel van 4km met keerboei, waar Dudok van Heel ieder jaar aan deelneemt.

Gisteren gingen vijf ploegen van start, Zarah van der Putten en Melissa Geldof starten als eerste van Dudok van Heel in de damesdubbel twee. Met een tijd van 16:55,3 werden de dames vierde in hun veld.

Daarna was het de beurt aan de herendubbel tween, waar drie ploegen van Dudok uitkwamen. Patrick Volaart en Casper Goossen roeiden de eerste helft van de race lekker in tempo, helaas kreeg Casper na de keerboei last van zijn oude roeiblessure en konden ze dit tempo niet vasthouden. Wel hebben ze de race uitgevaren in een tijd van 16:27,0 en werden ze vijfde in hun veld. Ook startten twee nieuwe leden in de herendubbel twee: Sam Hooijer en Kylian Alkemade roeiden in een tijd van 16:46,8 en werden hiermee zesde in hun veld. De derde herendubbel twee werd gevormd door Sander Gommers en Maarten Dankers, zij kwamen met een tijd van 17:01,8 over de finish en werden hiermee zevende in hun veld.

Tot slot kwam er nog een Dudok van Heel acht aan de start, hierin zaten: Kylian Alkemade, Vincent Hilling, Mark Wijnalda, Christoph van Zeventer, Maarten vd Ven, Robin Vink, Bas Schenkels, Ruud Geerts en Anne van Beek. Zij kwamen met een tijd van 14:56,1 over de finish en behaalde hiermee de zevende plek in hun veld. Zelf waren zij tevreden over hun race en kunnen zij terugkijken op een mooie integratie tussen Dudok en Oud-Dudok.

📸Jelke van Gennep