Damen Raceroei Regatta

Sander & Maarten, Patrick en Dennis zijn zaterdag en zondag van start gegaan op de Damen Raceroei Regatta

Op zaterdag was het eerst de beurt aan onze lichte dubbeltwee. De weersomstandigheden waren zeer zwaar. Met een flinke wind tegen was er geen verwachting op snelle tijden.

Sander & Maarten gingen van start in de A-finale van het lichte beginner veld, met drie andere ploegen. Met een matige start lagen ze gelijk op de 4e plek, binnen een seconde afstand op de nummer drie. De 2km werd voor hun een moeilijke race en ze kwamen ook als 4e over de finish met 09:03,03.

Later op de dag gingen Patrick & Denis van start in de A-finale van de beginner dubbeltwee. Ook Patrick & Dennis voeren niet de race die ze hadden gewild. Ze kwamen als 6e uit de start en sloegen nog twee snoeken. Tussen de 1000m en de 1500m haalden ze nog een ploeg van Nereus en kwamen ze met 08:30,39 als 5e over de finish.

Op zondag gingen Patrick en Dennis van start in de beginner skiff. Met iets betere weersomstandigheden.

De voorwedstrijd van Patrick begon eerst. Het veld splitste zich na de start in tween. Er begon een spannende strijd om de 3e plek tussen positie 6 t/m 3. De eerste kilometer ging het bijna gelijk op. Maar helaas werd Patrick daarna ingehaald en kon hij niet mee in de versnelling. Met 08:41,83 kwam hij als 6e over de streep.

De voorwedstrijd van Dennis was de hele 2km zeer spannend! Alle 6 skiffeurs lagen bij de eerste 500m binnen twee seconden afstand van elkaar. Dennis lag hierbij op de 4e positie. Deze plek hield hij vast tot aan de laatste 500m. Hierbij trapte hij een sterke eindsprint en kwam vervolgens als 2e over de finish met 08:11,86. Een knappe prestatie maar helaas 7 tienden te kort voor een plek in de A-finale!

Met dank aan Casper en Sander voor de fotos!

Allz Dudok!

About the author